Omgeving

In de directe omgeving van camping De Ossewei zijn er allerlei activiteiten te ondernemen. Zo kun je in de buurt wandel- en fietstochten maken door de Buisse Heide of de Rucphense Bossen, waarbij je even kunt stoppen bij het Ossekopke, het Pannehuske of café Jagersrust in Schijf, waar je iets kunt eten of drinken. Maak eens een stop bij de paddenpoel of wandel door het Dal van de Turfvaart bij Wallsteijn.
Er zijn een aantal natuurgebieden van Natuurmonumenten, waaronder de Oude Buisse Heide, Wallsteijn, Lange Maten en De Moeren. Natuurgebied Pannenhoef staat onder beheer van Stichting Brabants Landschap. Deze unieke omgeving met bos, heide en moerassen is vooral ontstaan door het afgraven van veen in de 17e en 18e eeuw.

Achtmaal ligt op 20 km van de oude vestingstad Breda, waar veel historische bezienswaardigheden zijn, waaronder het Kasteel van Breda, waarin Willem van Oranje gewoond heeft. Ook op 20 km afstand ligt Roosendaal, een kleine stad met een gezellig centrum.

Klik hier voor de interactieve routekaart van Visit Brabant!

Vincent van Gogh, Napoleon en Henriette Roland Holst
Buisse en Rucphense Heide
Zunderts bier
Dorpsfeest Achtmaal

In Achtmaal zit het Militair Historisch Museum en een forellenvijver en in Zundert bevindt zich het Van Gogh Huis, de geboortegrond van Vincent van Gogh. Vlakbij bevindt zich de Oude Buisse Heide, een natuurgebied van Natuurmonumenten. En natuurlijk is er ieder jaar in september het beroemde bloemencorso van Zundert. En er zijn nog veel meer leuke dingen te doen.

Militair Historisch Museum
Forellenvijver
Van Gogh Huis
Bloemencorso Zundert

De Nacht van Achtmaal
Roosendaal
Breda
Zundert